Західні компанії шукають можливостей обійти санкції проти Росії

Топ-менеджери декотрих компаній, незважаючи на санкції, продовжують підтримувати тісні відносини з Росією. На початку цього тижня в підмосковній резиденції російського прем’єр-міністра Дмитра Медведєва „Горки-9” відбулося секретне засідання Консультативної ради з іноземних інвестицій.

Про це пише InoPressа з посиланням на німецький таблоїд Bild.

Брати участь в КСІІ можуть тільки голови правління компаній - представники фірм  не допускаються. Також обов’язковою умовою є відсутність преси. У нинішньому році на зустрічі обговорювалося питання, як іноземні компанії можуть продовжити направляти свої інвестиції в Росію незважаючи на санкції Заходу. Жоден з учасників зустрічі, підкреслює Bild, не погодився прокоментувати її за запитом видання. З німецької сторони участь у засіданні взяли голови концерну Metro Олаф Кох, голова правління Bayer Марейн Деккерс, а також керівники BASF і E.on Курт Бок і Йоханнес Тойссен. Ці компанії, як зазначає видання, входять до числа 51 світового концерну, чия прада особливо цінується кремлівським керівництвом в умовах, коли Захід вже кілька місяців намагається за допомогою санкцій змусити Росію змінити свою позицію в українській кризі.

КСІІ, нагадує Newsru, є постійно діючим органом, який займається попереднім розглядом і підготовкою пропозицій з проблем, пов’язаних з інвестиційною привабливістю російської економіки, а також проблемами, що виникають у іноземних інвесторів на території Росії.

До речі, саме після засідання КСІІ в аеропорту „Внуково” і загинув президент нафтової компанії Total Крістоф де Маржері.