Аваков: МВС виявило сервери, які одночасно транслювали "Інтер" та заборонений ОРТ

Телеканал "Інтер", який на 29% належить Росії, представляє на території України не українські інтереси, але судити про це має суспільство й ухвалювати рішення теж

Про це на брифінгу в п’ятницю заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає Еспресо.TV

"Ще хочу звернути увагу на один момент. Сьогодні у нас зранку слідче управління головне проводило обшуки в трьох компаніях, які мають стосунок до поширення сигналу "Першого каналу" Росії. Порушуючи закони, ухвалені в Україні, порушуючи рішення суду, ці компанії сприяли поширенню сигналу ворожої до нас і України, і до її цілісності телекомпанії, більш того - вони отримували за це гроші, більш того, ці гроші поширювали і розподіляли, перераховували організаціям, які займаються тероризмом на території України", - зазначив він і додав, що за цим фактом порушено кримінальну справу.

"Порушено кримінальне провадження, в рамках нього були зроблені обшуки, вилучено документи та електронні носії", - повідомив міністр.

Крім того, очільник МВС розповів, що одні й ті ж сервери використовувалися для подачі сигналу забороненого російського каналу й українського "Інтеру".

"Яке ж було здивування слідчих, що одна компанія роздавала практично з одних серверів один і той же сигнал для ОРТ, а інший для "Інтера". Розумію, всю ступінь провокативності даної ситуації, дав команду слідчим забезпечити за будь-яку ціну, щоб український телеканал не був вимкнений з ефіру, незважаючи на всю ту пропаганду і провокації, котрі цей канал здійснює проти уряду", - наголосив Аваков і зазначив, що вирок за такі дії має виносити саме суспільство. 

"Судити телеканал "Інтер" повинне за їхню інформполітику суспільство, не МВС, інакше ми нічим не відрізняємося від тієї влади, яка скинута", - сказав він.

"Але за допомогою таких каналів, за допомоги їх власників і співвласників з РФ, а нагадаю, що 29% цього телеканалу належить ОРТ, за допомогою такого мовлення, телеканал "Інтер" представляє тут не українські інтереси, але судити про це має суспільство й ухвалювати рішення теж", - підкреслив Аваков. 

Він також додав, що докази і факти, разом із коментарями та відео про ці події будуть викладені завтра, "щоб присікти будь-які провокації щодо цього".