Аваков: У Волновасі звільнено викраденого голову окружкому

Бійці спецбатальйону МВС Київ-2 звільнили викрадену сьогодні голову ОВК №60 на Донеччині

Про це на власній сторінці у «Фейсбуці» написав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«За кілька годин після призначення нового керівника окружної виборчої комісії №60 в місті Волноваха Донецької області замість того, хто відмовився, до міліції надійшло повідомлення про її зникнення. В результаті оперативних заходів, проведених бійцями спецбатальйону МВС «Київ-2», місцезнаходження зниклої жінки було встановлено, вона була звільнена, а викрадачі – затримані», - повідомив міністр.

За словами Авакова, жінка сьогодні була призначена головою ОВК № 60 у Волновасі. Попередній голова відмовився виконувати покладені на нього обов'язки. Новопризначений керівник поспішала до місця своєї роботи. Неподалік від офісу до жінки підійшов чоловік, після короткої розмови вони попрямували в інший бік. 

«Через деякий час колеги новопризначеного голови ОВК № 60 повідомили в міліцію про зникнення керівника. Вся інформація була швидко оброблена і бійці батальйону міліції спеціального призначення «Київ-2» почали відпрацьовувати район. Правоохоронці виявили жінку в підсобному приміщенні одного з кафе Волновахи. З нею досить довго і наполегливо говорив чоловік, який зустрів її біля офісу. Жінку звільнили. За підозрою в її викраденні затримано двох місцевих жителів», - зазначив Аваков.
 
Також він повідомив, що, за словами заступника командира батальйону «Київ-2» Віталія Кряжа, жінка сказала, що їй за відмову від посади пропонували гроші. Спочатку йшлося про 10 тисяч гривень, потім - про іншу суму. 

Замовником викрадення виявився місцевий приватний підприємець. В даний час з потерпілою і з затриманими працюють відповідні органи СБУ України. 

Нагадаємо, батальйон спеціального призначення «Київ-2» створено наказом Міністра внутрішніх справ в червні 2014 року, командир батальйону - майор міліції Богдан Войцеховський.  В даний час батальйон несе службу з охорони правопорядку в Волноваському районі Донецької області, зокрема - контролює дорогу Донецьк-Маріуполь. Волноваський район - найбільший за територією у Донецькій області.  Під час виборів батальйон «Київ-2» забезпечуватиме правопорядок і законність на території 2/3 Волноваського району Донецької області.