Фейкова люстрація Голомші нівелює досягнення Євромайдану

Про це на прес-конференції в «Українських новинах» заявили представники цілого ряду громадянських об'єднань. Тим самим, вони висловили вотум недовіри люстрацій ній політиці центральної влади

Зокрема, обурення громадськості викликала спроба звільнення першого заступника генерального прокурора Миколи Голомші. Про те, що Голомшу «пресують» у відділі кадрів, змушуючи написати заяву про відхід на підставі недавно прийнятого закону про люстрацію, стало відомо напередодні, коли перший заст. генпрокурора повідомив цю сумну новину в інтерв'ю журналістам ГО «Антикорупційне бюро України». 

За словами організаторів, дикість ситуації полягає в тому, що з усіх силовиків високого рангу Микола Голомша - мало не єдиний, хто абсолютно не заслуговує потрапити під люстрацію. Більш того, якщо влада починає гучні чистки саме з нього, то це ставить під сумнів доцільність люстрації як такої.

 «Звільняти професіонала, який протистояв свавіллю Януковича, який порушив справу проти організаторів голодомору в Україні, який не дав остаточно розвалити українську армію - це фейк, абсурд!» - Сказала Наталія Печарська, глава ГО «Антикорупційні народні приймальні».

За словами глави ГО «Антикорупційне бюро України» Руслана Пікаша, спроба люструвати Голомшу - це як плювок в душі всім людям, хто стояв на Майдані (до речі, сам Голомша був активним учасником боротьби проти режиму Януковича і був на Майдані, поряд з людьми в самі гарячі хвилини). Притому, що обсяги корупції зросли, а рівень хабарів став на порядок вище, такий «хід конем» свідчить про підміну понять в оточенні президента України », додав правозахисник.

«Якщо громадськість допустить звільнення справжнього патріота, яким був і дивом зберігся Михайло Голомша, ми самі підпишемо вирок власним надіям на краще життя, сказав журналіст Степан Бойчук, представник ГО «Союз професійних журналістів м.Києва».