Главі "Роснефти" вирішили дати менше $44 млрд з нафтової "заначки" Росії

Заявка «Роснефти» на отримання коштів з Фонду національного добробуту (ФНБ) буде скоригована з урахуванням можливостей фонду

Про це розповів міністр фінансів Росії Антон Силуанов, передає РБК

Крім того, Силуанов додав, що пропозиції «Роснефти» будуть розглядатися і з точки зору їх економічної ефективності.

«Заявки, які приходять в Мінфін і Мінекономрозвитку - це побажання компаній. Природно, загальний обсяг ФНБ - трохи більше трьох трильйонів рублів, і не така велика частина його залишилася незадіяною. Тому, безумовно, заявочна позиція «Роснефти» буде істотно відрізнятися від результатів розгляду», - сказав Силуанов. 

«Ми в частині ФНБ враховуємо обмеження по частині коштів, що можуть направлятися на інфраструктуру, це 60% коштів ФНБ, в рамках цих 60% прийнятий вже цілий ряд рішень. Тому заявка «Роснефти» буде розглядатися вже з урахуванням можливостей ФНБ і підтвердження економічної ефективності пропозицій «Роснефти», - додав міністр.

Нагадаємо, глава «Роснефти» Ігор Сєчін вважає, що виділення нафтової компанії 2 трлн руб. з Фонду національного добробуту може позитивно позначитися на суверенному рейтингу Росії.

Фонд національного добробуту Росії формується з нафтогазових доходів федерального бюджету в обсязі, що перевищує затверджений на відповідний фінансовий рік обсяг нафтогазового трансферту, у разі, якщо накопичений обсяг коштів Резервного фонду досягає (перевищує) його нормативну величину.