Острів Льовочкіних: Зухвалі порушення законів (ОНОВЛЕНО)

Журналіст Еспресо.TV Тетяна Шустрова для програми "Репортажі та розслідування з Артемом Шевченком" виявила конкретні порушення при забудові острову, що належить Юлії Льовочкіній — сестрі колишнього глави Адміністрації Президента Януковича Сергія Льовочкіна

Острівну ділянку площею 3,23 Га Юлія Льовочкіна придбала в районі Кончі-Заспи біля Києва, поблизу елітного котеджного містечка "Золоті ворота", де мешкають здебільшого українські чиновники.

Як стало відомо, чиновниця упродовж 10-и років готувалася до забудови острова, накопичуючи уділи.

Журналісти віднайшли Акт перевірки дотримання вимог земельного законодавства, здійсненої Державною інспекцією сільського господарства в Київській області.

В цьому документі — вся історія скуповування Льовочкіною дрібних ділянок землі. Але головне — це висновок: прямі порушення трьох статей Водного кодексу.

Ось висновок цієї перевірки:

"Передача у власність громадянам земель водного фонду, що розташовані у прибережній захисній смузі озера Криве для будівництва та обслуговування житлового будинку та господарських споруд прямо суперечить приписам ст.ст. 4, 88, 89 Водного кодексу України".

Справу незаконної забудови острова Юлії Льовочкіної зараз розглядає Генеральна прокуратура України. Однак, чомусь не квапиться оголосити рішення.

Журналісти припускають, що вплив родини Льовочкіних навіть після зміни режиму Януковича настільки великий, що працівники прокуратури просто бояться взяти на себе відповідальність і захистити інтереси держави. Органи прокуратури організовують додаткові перевірки, щоб відтермінувати рішення, яке, вочевидь, буде не на користь сестри Сергія Льовочкіна — головного архітектора політичного устрою колишнього Президента.

Як відомо, на парламентських виборах сама Льовочкіна в списку "Опозиційного блоку" отримала 16-й номер, а її впливовий брат — 12-й. Якщо вони отримають депутатські мандати, то зберегти свій острів, який вони забудовують із очевидними порушеннями законів, буде набагато легше.