Оттінгер і Продан поговорять щодо газу 27 жовтня

Віце-президент Єврокомісії, відповідальний за енергетику, Гюнтер Оттінгер проведе телефонні переговори з міністром енергетики України Юрієм Проданом у понеділок, 27 жовтня, напередодні тристоронньої міністерської зустрічі з газових питань, призначеної на 29 жовтня

Про це повідомив РИА Новости прес-секретар Єврокомісії, передає Еспресо.TV.

"Між віце-президентом Оттінгером і міністром енергетики України Проданом відбудеться телефонна розмова в понеділок. Вона пройде в світлі підготовки до тристоронньої зустрічі по газу, призначеної на середу, 29 жовтня, в Брюсселі", - сказав співрозмовник агентства.

Раніше в п'ятницю Продан повідомив, що очікує проведення в понеділок по телефону консультацій з Єврокомісією з приводу фінансування передоплати за постачання Україні російського газу майбутньою зимою.

Як повідомлялося, у кінці вересня тристоронні газові переговори у Берліні не дозволили досягнути остаточних домовленостей щодо постачання газу в Україну.

Газові переговори у Мілані теж завершились безрезультатно. У вівторок, 21 жовтня, в Брюсселі відбувся черговий раунд тристоронніх консультацій у форматі Україна - ЄС - РФ з енергетичних питань, під час якої сторони висловили спільну позицію щодо питань встановлення ціни в на газ у рамках "зимового пакету".