Путін змінив на свій лад давньоримську мудрість, порівнявши себе з ведмедем, а Крим - з тайгою

Російський президент Володимир Путін виступив із неоднозначним заявою про анексію Криму, змінивши сенс крилатого латинського виразу

Свою нову "сентенцію" він висловив на засіданні дискусійного клубу "Валдай" у п'ятницю, передає Еспресо.TV

Лідер РФ послався на той факт, що рішення про проведення "референдуму" в Криму ухвалювалося не Росією, а парламентом республіки, легітимність якого в світі не визнали. 

Путін порівняв аншлюс Криму з проголошенням незалежності Косово: "на основі референдуму, так само як в Косово, звернувся до Російської Федерації з проханням прийняти до складу Росії". 

"Те що дозволено Юпітеру - не дозволено бику. Але це не так! Ведмідь ні в кого питати не буде. Тайгу він нікому не віддасть", - цитує Путіна Gazeta.ru.

Російську анексію Криму в світі не визнали, через політику РФ стосовно України розвинуті демократії ввели проти Москви кілька раундів санкцій. 

Довідково: "Що дозволено Юпітеру, те не дозволено бику" - крилата фраза, вперше озвучена римським комедіографом Публієм Теренцієм Афром, на основі міфу про викрадення Зевсом (Юпітером) дівчини на ім'я Європа. Як правило, вживається для припинення необґрунтованих претензій, підкреслення нерівності прав.