СБУ затримала "генерала" ФСБ, який організував "бунт" нацгвардійців

Затримано громадянина Росії, який організовував і координував так звані протести військовослужбовців Національної гвардії України біля адміністрації президента

Про це під час брифінгу повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко, передає Еспресо.TV з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Цей громадянин РФ представлявся генералом ФСБ, його прізвище Гричишкін, у нього є посвідчення заступника головного редактора "Російські новини" помічника депутата Держдуми. Він не просто затриманий, ми говоримо про те, що саме цей ляльковод, проживаючи останній місяць в Київській області, організовував і координував такі правопорушення: провокації по інспірування так званих протестних акцій Нацгвардії біля адміністрації президента", - розповів він.

За словами глави СБУ, в даний час цей громадянин РФ дає свідчення українським правоохоронцям.

Крім того, за даними СБУ, саме ця людина організовував вивезення тіл загиблих громадян РФ з території Донецької та Луганської областей, а також безпосередньо контактувала з терористами. 

Як повідомлялося, солдати-гвардійці строкової служби з Київської області (представники військових частин №№ 3027, 3030, 3066) 13 жовтня провели акцію в Києві на вул. Банковій біля адміністрації президента з вимогою демобілізації.

Прокуратура Центрального регіону України проводить розслідування за фактом бездіяльності командирів окремих військових частин Нацгвардії України щодо заборони військовослужбовцям в організації страйку.

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що за наявною в правоохоронних органах інформації військовослужбовців Нацгвардії закликали протестувати під адміністрацією президента в соціальних мережах з території Російської Федерації.