Сьогодні "чорна п'ятниця" для російської економіки і рубля, - Яценюк

Арсеній Яценюк доручив уряду та Нацбанку не допустити негативний вплив на українську економіку через обвал російського рубля

Про це прем'єр-міністр повідомив на сьогоднішьному засіданні Кабміну, передає Еспресо.TV.

"Фактично сьогодні чорна п'ятниця для російської економіки і для російського рубля. Як правило, після цього ми отримуємо хвилю фінансової дестабілізації саме через недолугість Росії. Окрім військової агресії вони будуть здійснювати фінансову агресіїю. Зрозуміло, при падінні російського рубля вони намагатимуться швидко продавати свою продукцію в Україні. Курс впав тому вони намагатимуться знизити ціну на свої і намагатимуться заполонити український ринок", - наголосив Яценюк.

Також прем'єр доручив Міністерству фінансів, Фіксальній службі та Нацбанку протягом сьогодняшнього дня провести термінове зібрання з приводу того, щоб не дати можливості Росії дестабілізуцвати ситуацію в Україні.

Нагадаємо, в ході торгів на Московській біржі курс євро до рубля оновив історичний максимум, вперше піднявшись вище психологічно важливої ​​позначки в 53 руб. руб./євро. На максимумі вартість євро досягла рівня 53,002 руб. Одночасно з цим курс долара досяг історичного максимуму в 41,925 руб передає.