Столична міліція проводить обшуки в офісах представників російських телеканалів

Сьогодні, 24 жовтня, представники Головного слідчого управління МВС України провели в Києві низку слідчих дій, зокрема обшуків, в офісах представників трьох російських телекомпаній

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу МВС України.

Зокрема, міліція провела обшуки в офісах ВАТ "Об'єднання російських телеканалів", яке представляє "Перший канал" (РФ);  ВАТ "Торсат", яке володіє і розпоряджається правами на трансляцію російських телеканалів в Україні; ВАТ "Саттелеком", який надає технічні послуги з трансляції супутникового сигналу російських телеканалів на в Україні.

За даними МВС, слідчі дії проводяться в рамках кримінального провадження за фактами фінансування дій, вчинених з метою зміни чи повалення конституційного устрою або захоплення державної влади (ч.4 ст.110-2 Кримінального кодексу України).

"Наслідком на даний час встановлено, що зазначені суб'єкти інформаційної діяльності, порушуючи рішення Окружного адміністративного суду Києва, продовжують трансляцію на територію України російських телеканалів", - зазначили в міліції.

Крім того, правоохоронці встановили, що вони здійснюють інформаційний супровід діяльності терористичних груп на території України.

"Слідству достеменно відомо, що кошти, отримані від продажу рекламного часу на зазначених каналах, дані фірми направляють на фінансування діяльності терористичних груп на території України", - заявляють в МВС.

Керівники трьох суб'єктів підприємницької діяльності вже отримали сповіщення про підозру у вчиненні зазначених злочинів.

Згідно з постановою суду, на рахунки компаній накладено арешт на загальну суму  90 млн грн, в їх офісах вилучена фінансова документація та цифрові носії інформації.

Слідчі дії тривають.

"Я розумію можливість спекуляцій на цій темі з боку російських ЗМІ, а також окремих політичних сил України. Більше того, я враховую той факт, що компанія" Торсат "забезпечує також і трансляцію телеканалу" Інтер ". Але, за моєю вказівкою, Головне слідче управління МВС проводить слідчі дії стосовно до представників російських телеканалів таким чином, щоб не перешкоджати мовленню і трансляції українського телеканалу "Інтер", - прокоментував міністр внутрішніх справ України Арсеній Аваков.

Він запевнив, що слідство буде проведено ретельно і в повному обсязі відповідно до закону.