Суд заарештував на два місяці кримськотатарського активіста Смедляєва

Київський районний суд Сімферополя на закритому засіданні в п'ятницю, 24 жовтня, заарештував до 22 грудня кримськотатарського активіста Таїра Смедляєва - брата глави Центральної виборчої комісії Курултаю кримськотатарського народу Заїра Смедляєва

Засідання суду було закритим, на нього не пустили ні журналістів, ні родичів Таїра Смедляєва, оскільки, на думку суду, свідкам у справі "може загрожувати небезпека", передає Еспресо.TV з посиланням на Крим.Реалії.  

"Все пройшло в кращих традиція 37-го року, в закритому режимі. До відома приймалися міфічні заяви сусідів, опитування", - розповів брат затриманого Заїр Смедляєв. 

У свою чергу, адвокат затриманого назвав таке рішення необґрунтованим, оскільки, за його словами, в цьому запобіжному заході не було необхідності. 

За його словами, адвокати подаватимуть скарги на проведення процесу в закритому режимі. 

Самого Таїра Смедляєва перевели з ізолятора в сімферопольське СІЗО.

Як повідомлялося раніше, Таїра Смедляєва російська влада затримали 22 жовтня в районі міста Старий Крим у присутності двох його дітей, одному з яких чотири роки. 

Причиною затримання стала участь Таїра у зустрічі 3 травня на кордоні між материковою Україною та окупованим Кримом з екс-головою Меджлісу кримських татар Мустафою Джемілєвим. 

Пізніше глава ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв повідомив, що його брат Таїр перебуває у слідчому ізоляторі в Сімферополі. 

За його словами, Таїру закидають статтю 318 Кримінального кодексу РФ - це застосування насильства до представника влади.