Так звані "вибори" ДНР і ЛНР суперечать Мінським домовленостям, - Австралія в Радбезі ООН

В Україні мають відбутися єдині вибори, а окремі вибори так званих "ДНР" і "ЛНР" будуть порушенням міжнародних норм

Про це у своїй заяві під час виступу в Раді безпеки ООН заявив постпред Австралії в ООН Мартін Сайдик, передає Еспресо.TV.

"Заяви від "ДНР" і "ЛНР" про окремі вибори в листопаді суперечать духу і букві Мінського протоколу. Це підриває рішення проти забезпечення політичного рішення в законодавчих рамках України. Ці вибори не можуть бути легітимними. Ці структури не відповідають міжнародним нормам і стандартам Конституції України", - зазначив представник Австралії.

За словами Сайдика, міжнародна спільнота визнає єдині парламентські вибори в Україні, які мають пройти без будь-якого зовнішнього втручання.

Крім того, він зауважив, що постійні доповіді міжнародних експертів про Крим свідчать про те, що мешканцям півострову нав'язують російські закони та обмежують свободу слова. "Ми бачимо переслідування і залякування кримських татар", - повідомив Сайдик і наголосив, що це неприпустимо і порушує норми міжнародного права.

Нагадаємо, представник від України Олександр Павліченко на засідання Радбезу ООН розповів, у скількох виборчих округах на Донбасі можуть забезпечити процес голосування на парламентських виборах 26 жовтня.