У кримчан можуть відібрати землю і дачі через відмову від російського паспорту

В окупованому Росією Криму починають застосовувати російське законодавство в сфері регулювання майнових і земельних відносин, яке, зокрема передбачає позбавлення кримчан дач і земельних ділянок через відмову від російського паспорту

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Цензор.НЕТ.

Як пояснила засновник юридичного центру "Крим" Олена Попова, так званий "парламент" Криму ухвалив  "закон" про особливості регулювання майнових і земельних відносин на території півострова. У ньому окупаційна влада обіцяє не відбирати нерухомість у громадян України, однак вказують на те, що за російським законодавством іноземці не можуть володіти землями сільськогосподарського призначення. Тому ділянки в дачних, садівничих і городницьких товариствах можуть опинитися під загрозою.

"Тобто зараз громадянину України, якщо він не став росіянином, належить вирішити, як він розпоряджатиметься земельною ділянкою своїм, якщо він знаходиться в садівничому або дачному якомусь кооперативі. В принципі право власності примусово припинити неможливо в цій ситуації, але громадянин України такою ділянкою зможе розпорядитися тільки дуже обмежено - він зможе продати свою дачну, садівничу ділянку тільки або громадянину Російської Федерації, або російській юридичній особі", - сказала юрист.