В ОБСЄ зізналися, що нічого не знають про вміст російських "гуманітарних конвоїв"

Три російські так звані «гуманітарні конвої», направлені до України, не були перевірені

Про це на прес-конференції у Ростові-на-Дону повідомив керівник місії ОБСЄ в Ростовській області Поль Пікар, передає Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

«Були два конвої, які проїхали через пункти пропуску «Донецьк». У нас немає повноважень перевіряти вантаж, але ми продовжували спостереження… Перший конвой – проїхало 227 вантажівок. Українські представники приїхали, щоб взяти участь у перевірці цих вантажівок. Під час перевірки першого конвою спільно з МКЧХ перевірили 37 вантажівок, після цього конвой почав рух до України. Конвой повернувся впродовж доби», - сказав Пікар. За його словами, частина першого конвою була перевірена, а решта - ні.

Пікар повідомив, що другий конвой проїхав у середині вересня у кількості 216 вантажівок. Він зазначив, що МКЧХ та українські представники взагалі не брали участі в перевірці, але конвой вирушив до України і повернувся за кілька годин.

Він зазначив, що щодо третього конвою ОБСЄ не може дати ніякого звіту, оскільки він не проїздив через цей пункт пропуску.