Вірні вівчарки досі чекають офіцера, застреленого біля парламенту Канади (ФОТОФАКТ)

Дві вівчарки, господарем яких був вбитий на своєму посту біля військового меморіалу в Оттаві капрал Натан Сирілло, досі чекають його біля воріт будинку його сім’ї у Гамільтоні

Про це пише кандаська газета The Huffington Post, передає Еспресо.TV.

Як зазначає видання, під паркан будинку капрала люди принесли квіти, прапори і листівки, щоб висловити свою повагу.  

Фото Твітер

Нагадаємо, вчора в центрі Оттави 32-річний канадець Майкл Зеаф-Бібо розстріляв солдата роти почесної варти - 24-річного капрала збройних сил Канади Натана Серілло, що ніс вахту біля Національного військового меморіалу канадцям, загиблим в різних конфліктах. Зі слів очевидців, нападник був озброєний гвинтівкою, був одягнений в чорне і приховував обличчя. 

Пізніше було встановлено, що ним виявився 32-річний житель Монреаля (провінція Квебек) Мішель Зехаф-Бібо. Після вбивства солдата він попрямував до будівлі парламенту, якf знаходиться в 50 метрах від монумента, де також влаштував стрілянину і був убитий поліцією

20 жовтня загинув ще один канадський військовослужбовець, якого навмисно збили машиною у канадському Квебеку. За кермом був молодий канадець, який нещодавно прийняв іслам. Він також був застрелений поліцейськими.

Канада направила свої війська і літаки для участі у військовій операції коаліції під проводом США проти бойовиків угруповання "Ісламська держава", які захопили значні території в Іраку та Сирії.