Волох розповів чим буде займатися Громадська рада

Громадський діяч Карл Волох розповів, якою діяльністю буде займатися новостворена Громадська рада з питань люстрації при міністерстві юстиції України

Про це він розповів в ефірі Еспресо.TV

"Основна наша задача, як громадської організації спостерігати і намагатися зробити гласними ті випадки, коли цей закон не спрацював. Коли когось від люстрації заховали чи тому подібне. Нам потрібно слідкувати, щоб механізм почав працювати. Це громадська ініціатива, яка йде знизу. Наприклад ми будемо з’ясовувати, що чиновник показує, що живе на одну зарплатню, а його діти навчаються в Гарварді. І це стане приводом для розслідування і перевірок  відповідними органами",- зазнавив Волох. 

Він розповів за якими принципами набирали людей до Громадської ради.

"Набрали людей, журналістів-розслідувачів, які мають репутацію, що їх не просто залякати або купити, та інших людей, які впливають на громадську думку. Це і є наше завдання - донести до громадськості, коли люстрація не спрацьовує або пробуксовує",- зауважив Волох.

Також громадський діяч наголосив, що будуть чиновники, які одразу підуть з посад, ще до перевірки люстраційної комісії.

"Це люди, які знають, що вони не зможуть пояснити походження своїх статків",- пояснив Волох.

Нагадаємо, сьогодні голова Громадського люстраційного комітету Єгор Соболєв представив членів Громадської ради з питань люстрації при міністерстві юстиції.