ЄС наполягає, щоб Росія взяла на себе відповідальність за виконання Мінської угоди

Європейський Союз очікує, що Росія візьме на себе відповідальність за повне виконання Мінського угоди

Про це йдеться у висновках Європейської Ради щодо України, який проходить сьогодні в Брюсселі на рівні глав держав та урядів країн-членів ЄС, пише Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

"Європейський Союз очікує, що Російська Федерація буде поважати національний суверенітет і територіальну цілісність України і зробить свій внесок у політичну стабілізацію та економічне відновлення України. У цьому зв'язку Росія повинна взяти на себе відповідальність за повне виконання Мінського угоди. Зокрема, російська влада повинна запобігти будь-який рух військ, зброї і бойовиків зі своєї території в Україну. Вона повинна вплинути на те, щоб сепаратисти сумлінно виконали зобов'язання, взяті в Мінську ", - йдеться у висновках.

Крім того, в ЄС вважають, що Російська Федерація повинна підтримувати зусилля ОБСЄ з врегулювання кризи в Україні.

"ЄС та його держави-члени залишаються повністю залученими в підтримку політичного рішення української кризи, включаючи внески до збільшення можливостей моніторингу з боку ОБСЄ, збільшуючи гуманітарну допомогу і підтримуючи і допомагаючи Україні в процесі реформ, зокрема, в децентралізації та захисту прав представників національних меншин", - зазначається у висновках.

Нагадаємо, на сьогодні також заплановане засідання Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Україні.