За кошти, які Україна платить за російське кіно, можна було досягнути розквіту українського кінематографа, - Іллєнко

Україна платить сотні мільйонів доларів за покази російського кінопродукту

Про це розповів Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко, інформує «Вголос».

«Знаєте, які великі кошти Україна платить за російське кіно? Це величезні суми, які вимірюються сотнями мільйонів доларів. Якби ці суми пішли на власне виробництво, то ми мали б справжній розквіт українського кінематографа. Повірте, в нас є і режисери, і актори, які вміють робити телесеріали і кіно», – розповів Іллєнко.

За його словами, Державне агентство України з питань кіно веде багато переговорів з представниками телеканалів, урядом, аби закуповувати українське кіно.

«Я думаю, ми дійдемо згоди в тому, що держава повинна допомагати українським каналам закуповувати національний продукт. Крім того Росія не єдина країна, з якою можна робити коопродукцію. Є Туреччина, яка «вибухнула» телепродукцією. Їхній серіал «Роксолана мав великий успіх на нашому телебаченні». Так само Польща, яка зацікавлена у співпраці», – відзначає Голова Державного агентства України з питань кіно.

За його словами, відтепер українські продюсери отримуватимуть державну підтримку для того, щоб кожен український фільм, який має прокатну перспективу мав телевізійну версію.