ЗМІ: На шляху літака, що розбився у "Внуково", було дві снігоприбиральних машини

В момент зльоту літака глави Total Крістофа де Маржері по злітно-посадковій смузі аеропорту "Внуково" безконтрольно їздили не одна, а дві снігоприбиральні машини

Про це пише газета "Комерсант" з посиланням на джерело, близьке до розслідування.

Як повідомляється, водії цих машин виявили недалеко від ЗПС №2, пересічної з ЗПС №1, на якій знаходився літак, кілька неробочих сигнальних ліхтарів. Вони вирішили відвезти поламані ліхтарі електрикам, які перебували в кінці цієї ЗПС. Повертаючись назад, вони перетнули ЗПС №1 в той час, коли літак французького топ-менеджера почав розганятися. Одна з машин проскочила перед носом літака, а другу Falcon зачепив крилом на злеті.

Напередодні керівник спецкомісії Міжнародного авіаційного комітету Олексій Морозов заявив, що екіпаж Falcon помітив на ЗПС машину через 14 секунд після початку руху, проте це не викликав побоювань у пілотів і вони продовжили розгін. Ще через 14 секунд відбулося зіткнення зі снігоприбиральною машиною.

У ніч на 21 жовтня 2014 з аеропорту "Внуково" у Париж мав вилетіти літак Falcon-300, на борту якого знаходилися три члени екіпажу і президента Total Крістоф де Маржері. При розгоні літак зачепив снігоприбиральну машину, загорівся і впав на злітно-посадкову смугу. 4 людини що знаходилися на його борту загинули.