Лавров "поняття не має", що плаває біля берегів Швеції

Міністерство закордонних справ Швеції не зверталось до Москви в зв'язку з ситуацією з підводним човном

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в інтерв'ю телеканалу "Росия 1", передає Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

Російський міністр заявив, що він "поняття не має", що за підводний човен плаває біля берегів Швеції.

"Я бачив картинку, яку крутять по телевізору. Не впевнений, що це схоже на підводний човен - щось спливло, колода або щось ще, я не знаю", - сказав пан Лавров.

Він нагадав, що міністерство оборони Росії раніше заявило, що "в тих краях міг перебувати нідерландський підводний човен".

Російський міністр заявив, що звернень представників Швеції до Москви по дипломатичних каналах не надходило.

"Міноборони Росії відреагувало на їхню публічну заяву. Але звертаю увагу, що твердження про те, нібито це російський підводний човен, робляться ЗМІ - офіційно шведська влада цього не підтверджувала", - цитує російського міністра агенція.

Напередодні Швеція заявила про припинення пошуків іноземної субмарини, 

Нагадаємо, 17 жовтня шведські війська розпочали масштабну розвідувальну операцію в Балтійському морі за 50 кілометрів від Стокгольму з пошуку "іноземної підводної активності".

Як повідомляють шведські ЗМІ, розвідувальна операція розпочалася після того, як Національне управління радіозахисту Міноборони Швеції виявило радіосигнал російською мовою.

20 жовтня російська агенція "РИА Новости" поширила заяву неназваного джерела з міноборони Росії, за словами якого субмарина, яку Швеція шукає в своїх водах, може належати ВМС Нідерландів. У Міноборони Нідерландів такі звинувачення російських колег відкинули.

20 жовтня військові кораблі ВМС Швеції оточили бухту, де ймовірно перебуває іноземний підводний човен, а у вівторок закрила повітряний простір над Стокгольмським архіпелагом через продовження пошуків невідомої субмарини.

21 жовтня у мережі також з’явилися фото невідомого підводного човна, навколо якого спалахнув скандал останніми днями.

24 жовтня шведські військові заявили про припинення пошуків у своїх територіальних водах іноземного підводного човна, оскільки, за їхніми даними, вона залишила Стокгольмський архіпелаг. Водночас Швеція повідомила про припинення військової співпраці з Росією.