На Донеччині терористи лякають місцевих мешканців наступом сил АТО після виборів, - РНБО

Бойовики "Донецької народної республіки" поширюють неправдиву інформацію про наступ українських військових після виборів у Верховну Раду 26 жовтня

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Ради національної безпеки і оборони України, передає Еспресо.TV

"З метою виправдання протиправного вилучення техніки та майна у громадян, примусового залучення населення до лав незаконних збройних формувань, терористи продовжують розповсюджувати дезінформацію про підготовку українських військ до наступу після проведення виборів до Верховної Ради України", - зазначили в РНБО.

Крім того, у прес-службі повідомили, що в Донецьку терористи готуються до боїв на території міста. Вони займають підготовлені рубежі та здійснюють укріплення бойових позицій важкою броньованою технікою, пояснюючи свої дії начебто ймовірним наступом сил АТО на місто. Для укріплення позицій бойовики стягнули близько 25 одиниць бронетехніки та живої сили до Київського району міста.

В РНБО наголосили, що інформація про нібито наступ українських силовиків не відповідає дійсності, українські військові строго дотримуються режиму припинення вогню та діють лише у відповідь на атаки бойовиків.

Нагадаємо, напередодні виборів до Верховної Ради України підрозділи сил АТО переведені на посилений режим несення служби.