ЗМІ: Жителя Хабаровська судитимуть за заклики гнати "біженців-хохлів" з Росії "поганою мітлою"

Житель російського Хабаровська постане перед судом за заклики гнати українських біженців з Росії «поганою мітлою»

На нього завели кримінальну справу про розпалювання ненависті, передає Еспресо.TV з посиланням на «Дождь».

Чоловік, чиє ім'я невідоме, в жовтні цього року опублікував в інтернеті відеоролик, в якому розповідає про біженців, які заважають йому і його родині, нахабно себе ведуть і при цьому користуються різними пільгами.

«Наші хлопці, добровольці, жінки, молоді хлопці їдуть туди, щоб твою землю захистити, а ти? Приїжджає мужик от з такими кулачищами, здоровий такий, на ньому орати й орати - він, значить, біженець, йому дайте всі пільги, а там наші хлопці проливають кров. Ви там у себе ганите нашу державу, а сюди приїжджаєте і вимагаєте у нашої держави захисту», - підкреслив автор ролика. У той же час він відзначив, що він не расист, чи не націоналіст і любить людей.

Як повідомила старший помічник крайового прокурора Валентина Глазова, відео з образами направили в правоохоронні органи для проведення перевірки. За її підсумками слідство порушило кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого статтею про скоєний публічно порушенні ворожнечі та ненависті, а також приниженні людської гідності за расовими і національними ознаками.