Кримські винороби тікають від російських окупантів до материкової України

Великий виробник кримського вина - торговий дім "Масандра" - розливатиме свою продукцію за межами Криму

Про це генеральний директор корпорації "Укрвинпром" Володимир Кучеренко розповів журналові "Капітал", повідомляє Еспресо.TV.

"Будемо завозити виноматеріал і розливати його на материковій частині. Підприємство працює в Криму в надзвичайно складних умовах", - наголосив Кучеренко.

Експерт наголосив, що "Масандра" - не перший кримський виробник, що бажає частину виробничого процесу перенести з півострова. Так, на "материку" вже розливається вино під ТМ "Коктебель". Влітку на материк переїхали вина під ТМ "Бахчисарай" - їх тепер розливають на потужностях "Одесавинпрому". Восени частково переніс виробництво в Херсонську область лідер ринку - компанія "Інкерман".

Точні терміни зміни місця виробництва експерт не вказав. Перенести його на материк для "Масандри" буде непросто. Потужності зараз можуть надати "Таврія" та "Одесавинпром".

"Для "Масандри" це буде дорогий проект. Адже їхня продукція - це спеціальні десертні вина, виробництво яких вимагає дорогого устаткування", - каже директор асоціації "Виноградарі та винороби України" Сергій Михайлечко.

З березня російські окупанти націоналізували в Криму 131 компанію, в тому числі виноробні заводи "Магарач" і "Масандра", завод шампанських вин "Новий Світ" та інші.

Як уже повідомлялося, окупаційна „Рада міністрів” Криму „передала в користування” управлінню справами президента РФ держпідприємство "Массандра".