У день виборів в Україні проведуть кілька екзит-полів

Інтерв’юери планують опитати близько 17 тис. респондентів

У день голосування на позачергових виборах депутатів Верховної Ради України буде проведено кілька екзит-полів - опитувань виборців на виході з виборчих дільниць, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Національний екзит-пол-2014 має намір провести консорціум "Національний екзитпол-2014", до складу якого входять Фонд "Демократичні ініціативи ім. І. Кучеріва", Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) та Український центр економічних і політичних досліджень ім. О. Разумкова.

Інтерв'юери мають намір опитати близько 17 тис. респондентів, залежно від явки виборців, загалом на 400 виборчих дільницях.

У середньому на кожній виборчій дільниці 2-3 людини опитають приблизно 45 виборців. Загалом буде задіяно близько тисячі інтерв'юерів.

За даними організаторів екзит-полу, похибка вибірки не перевищить 2,5% для лідерів передвиборчих перегонів і буде в межах 0,5-1% для інших партій.

Результати Національного екзит-полу-2014 оприлюднять на прес-конференції 26 жовтня після закриття виборчих дільниць о 20.01 (дані, зібрані станом на 18.00), о 23.00 оновлені дані за результатами всього дня голосування.

Окрім цього, міжнародне дослідницьке агентство «MASMI Україна» проводитиме екзит-пол по дільницях Київській області на виборах до Верховної Ради 2014 року, результати якого будуть оприлюднені в прямому ефірі Еспресо.TV одразу після завершення голосування.

Екзит-поли запланували також соціологічна група "Рейтинг" за підтримки уряду Канади, Міжнародного Республіканського інституту, спільно з компанією з дослідження громадської думки Baltic Surveys / The Gallup Organization (Вільнюс, Литва).