В Артемівську члени ДВК зіпсували всі бюлетені для голосування в окрузі

Про це заявив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "УНІАН".

"Менш приємний випадок стався в окрузі № 46 - місто Артемівськ Донецької області. Члени однієї дільничної виборчої комісії зіпсували всі без винятку бюлетені для голосування в одномандатному виборчому окрузі на цій виборчій дільниці шляхом проставлення штампу "вибув" не на прізвищі того кандидата, який дійсно вибув з балотування й участі у виборах не бере. Зрозуміло, що такими бюлетенями голосувати не можна, і голосування на цій виборчій дільниці відбувається лише за партійні списки кандидатів", - сказав Охендовський.

Він зазначив, що ЦВК може виготовити бюлетені та замінити ними зіпсовані, але можливості доставити їх в Артемівськ вже не має.

За словами Охентовського, члени цієї комісії, які позбавили права голосу більш як тисячу виборців, будуть притягнуті до відповідальності.

Крім того, у трьох округах ДВК втратили свої печатки. Незважаючи на це, бюлетені були своєчасно пропечатані і голосування там відбувається, дублікати печаток замовлені для ДВК.

Також несвоєчасно відкрилась одна виборча дільниця в окрузі № 135 (Одеса), оскільки ДВК забули про перехід на зимовий час.