В Одесі - сотні зайвих бюлетенів, - КВУ

Експерти КВУ побоюються, що зайві бюлетені будуть використані для фальсифікації

Представники Одеської обласної організації Комітету виборців України наголосили, що сотні зайвих бюлетенів на спецділянках в Одесі стають тенденцією, повідомляє День.

Зокрема, тисяча зайвих бюлетенів надійшла в слідчий ізолятор розташований на Люстдорфській дорозі, 11, де розташована спеціальна дільниця №000001 134-го округу. За даними КВУ, на дільницю надійшло на 500 бюлетенів для голосування в одномандатному окрузі більше, ніж повинно було, і на 500 бюлетенів для голосування по багатомандатному округу. При цьому в самому ізоляторі на даний момент голосують менше 1 тисячі виборців.

Крім того, майже 400 зайвих бюлетенів отримала дільнична виборча комісія №511336 в окрузі №135 в Приморському районі Одеси, де розташований Військово-медичний клінічний центр Південного регіону

За даними КВУ, у списку виборців 265 осіб, при цьому 238 виборців змінили місце голосування, таким чином, вони мають право на отримання тільки одного виборчого бюлетеня для голосування в загальнодержавному багатомандатному окрузі. ДВК отримала за 645 бюлетенів для голосування в загальнодержавному окрузі та в одномандатному окрузі.

Крім того, дільнична комісія, розташована в Одеській обласній клінічній лікарні - ділянка №511434 у 136-му окрузі - отримала по 1 тисячі 8 виборчих бюлетенів для голосування. При цьому у списку виборців включено 489 осіб.

"Слід зазначити, що невиправдане багаторазове перевищення кількості бюлетенів на спеціальних дільницях в Одесі стає тенденцією, що сильно турбує Комітет виборців, оскільки експерти цієї організації побоюються, що зайві бюлетені можуть бути використані для фальсифікації на дільницях", - наголосили в осередку КВУ.