Киргизстан вступає до Митного союзу від безвиході – Президент Киргизстану

Глава киргизької держави Алмазбек Атамбаєв дав зрозуміти, що країна змушена вступити до Митного союзу, хоча після цього очікується збільшення інфляції і зростання цін. Проте, якщо Бішкек відмовиться від МС, все може бути гірше - республіку чекають ще більші соціально-економічні проблеми.

„Якщо ми відмовимося від вступу в цю організацію, то нас очікує посилений варіант ризиків. Не в образу країнам-учасницям цієї організації буде сказано, ми вибираємо менше з двох зол, у нас немає іншого виходу", - наводить слова киргизького лідера Newsru.

Як пояснив Атамбаєв, Киргизстан повинний приєднатися до МС саме зараз, щоб мати рівні умови і права з іншими учасниками об'єднання. "Ми зобов'язані вступити в Митний союз, поки ми можемо це зробити з високо піднятою головою, (...) вступити і отримати хороші преференції, кредити і гранти", - за даними "Інтерфаксу", заявив киргизький лідер.

При цьому президент назвав "хорошими" умови прийому Киргизстану до МС. В числі позитивних моментів він виділив створення фонду розвитку країни в розмірі 1 млрд доларів. За словами президента Киргизстану, для його країни головне зараз - зберегти стабільність.