Правозахисник повідомив про вивезення чотирьох загиблих під Смілим військових

Бійці антитерористичної операції вивезли з 32-го блокпосту в районі Смілого (Луганська область) тіла чотирьох українських військових

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуку" повідомив голова правління правозахисного центру "Поступ" Костянтин Рєуцький, передає Еспресо.TV.

"Вінницькі нацгвардійці та львівські десантники сьогодні вивезли з оточеного 32-го блокпоста (що на "бахмутській трасі" під Смілим) чотири тіла своїх загиблих товаришів. І частини тіл ще, імовірно, чотирьох або шести бійців", - написав Рєуцький.

За його словами, вивезти тіла дозволили бойовики, які обладнали укріплений район між 31-м і 32-м блокпостами.

"На вивезення тіл дали годину. Двох українських військовослужбовців, які супроводжували "вантаж 200", залишили у себе, як гарантію повернення інших", - зазначив Рєуцький.

Правозахисник підкреслив, що в оточенні під Смілим уже 13 днів перебуває понад сотню українських військових.

"Терористи наполягають на тому, щоб українські військові залишили оточений блокпост. Гарантують "зелений коридор" і можливість виїхати зі зброєю і вцілілої технікою, якщо солдати зроблять це до півночі. В іншому випадку, блокпост загрожують "закатати танками". Наказу відходити в українських військових досі немає", - зазначив Рєуцький.

Нагадаємо, за минулу добу в зоні АТО загинуло 2 українських військових. За даними РНБО, вони брали участь у деблокуванні 32-го блокпоста.