Стрічка "Плем'я" отримала нагороду за найкращий саундтрек

На фестивалі у бельгійськму місті Генті, який спеціалізується на саундреках у сучасному кіно, українська картина Мирослава Слабошпицького "Плем'я" завоювала нагороду Explore Award як "безкомпромісна робота"

Про це із посиланням на сайт фестивалю, повідомляє "Телекритика".

Рішення приймали глядачі у віці від 18 до 26 років. Переважну більшість аудиторії фестивалю складають шанувальники музичного кіно.

Нагадаємо, що "Плем'я" розповідає про життя в інтернаті для глухих, фільм не використовуює ані озвучування, ані субтитрів. Його саундтреком є реальне звукове тло, без музики чи інших додаткових засобів.

Тепер, згідно із регламентом фестивалю, володар Explore Award отримує безкоштовну медіакампанію в бельгійських ЗМІ. "Плем'я" промотуватимуть видання De Morgen та радіо "Студія Брюссель" (Studio Brussel), які адресовані аудиторіям, які володіють голандською.

За кілька днів до перемоги у Генті фільм отримав нагороду на кінофестивалі у Торуні (Польща).

Загалом на рахунку "Племені" близько 20 призів міжнародних кінофестивалів, серед яких – три із чотирьох можливих нагород Тижня критики Каннського кінофестивалю. Також "Плем'я" став номінантом на премію за найкращий дебют Європейської кіноакадемії