КВУ: Нова Рада в першу чергу повинна прийняти закон про опозицію

Одним з перших кроків нового парламенту має стати ухвалення закону про опозицію

Про це на прес-конференції у Києві заявив голова правління Комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель, передає Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ

"Одним з перших кроків парламенту має стати ухвалення закону про опозицію, тому що опозиція - це не назва політичної сили, а опозиція - це інше бачення розвитку України", - сказав Кошель.

За його словами, має бути закон, який чітко визначить критерії опозиційності.

"Опозиція сьогодні - це не лише "Опозиційний блок", в опозиції може бути частина мажоритарників, а також "Радикальна партія Ляшка" та інші депутати", - заявив Кошель, додавши, що "поки що чіткої опозиції немає".

Окрім того, голова правління КВУ вважає за потрібне розробити формулу, за якою призначатимуть керівників Верховної Ради.

Експерт вважає, що необхідно відмовитися від діючого механізму розподілу посад у керівництві парламенту, коли відповідні призначення прив'язують до тієї чи іншої політичної сили, або прізвища політика.

"Необхідно запропонувати просту і зрозумілу формулу, хто на які посади може претендувати у керівництві парламенту, і ця формула має бути застосовною і в парламентах наступних скликань", - сказав Кошель.