На Луганщині бойовики намагаються керувати районами від імені розпущених РДА

Голова Луганської ОДА Геннадій Москаль своїми розпорядженнями звільнив заступників голів усіх райдержадміністрацій та призупинив роботу всіх РДА, що залишилися на окупованій бойовиками території

Як повідомили Еспресо.TV в Луганській обласній державній адміністрації, голови цих райдержадміністрацій були звільнені указами Президента України. 

Незважаючи на це, зазначають в ОДА, представники самозваної влади на окупованих територіях і далі намагаються керувати районами і розсилають органам місцевого самоврядування якісь папірці з вказівками, використовуючи при цьому видозмінені бланки райдержадміністрацій. Одне з таких розпоряджень із Слов’яносербської РДА (окупованої ЛНР) було вилучене після звільнення с.Кримське Новоайдарського району. Якась А.В.Загороднюк, називаючи себе в.о. голови Слов’яносербської РДА Луганської області, хоче перереєструвати суб’єкти господарювання всіх форм власності.

«Жодних владних повноважень так звані РДА на окупованих територіях не мають, це не що інше, як самозванці, які постануть перед правосуддям після звільнення окупованих територій від терористів», — заявив Геннадій Москаль.