ЦВК працює над скасуванням рішення про перерахунок голосів на 59-му окрузі

Центральна виборча комісія домагається того, щоб ОВК №59 скасувала своє рішення щодо перерахунку голосів за одного з кандидатів

Про це повідомив член ЦВК, куратор Донецької області Олександр Шелестов, передає Еспресо.TV з посиланням на Сегодня.ua.

"Ми знаємо про цю ситуацію, і зараз намагаємося зібрати комісію, щоб вона сама скасувала своє рішення", – сказав Шелестов.

Він також зазначив, що скарга від кандидата по даному окружкому Сергія Сажка зареєстрована в ЦВК. За законом, у Центрвиборчкому є 48 годин, щоб її розглянути.

Раніше лідируючий кандидат Сергій Сажко написав заяву на ім'я голови Центрвиборчкому Михайла Охендовського. У ній йдеться про те, що рішення виборчої комісії, яка хоче перерахувати голоси виборців, відданих тільки за Сажко, необхідно скасувати, оскільки це може призвести до фальсифікації виборів, оскільки в ході даної процедури частина бюлетенів може бути зіпсована.

Зазначимо, Сергій Сажко за попередніми даними ЦВК є переможцем голосування на окрузі 59 в Донецькій області. Після підрахунку голосів 72% протоколів, його результат становить 30,77%, а найближчий конкурент Валентин Манько зараз фінішує з результатом 25,34% голосів. Розрив становить понад 1100 голосів, а за даними протоколів з мокрими печатками – розрив по 100% дільниць становить 3000 голосів.

Нагадаємо, вчора будівлю окружної виборчої комісії №59 у Великій Новосілці Донецької області "замінували". Крім того, в приміщенні було вимкнено світло. Робота скандального 59-го окружкому в Донецькій області була припинена.