Керівництво ОВК у Первомайську склало повноваження

На окрузі №132 з центром у місті Первомайськ Миколаївської області голова комісії від партії «Україна-Вперед» Віктор Зосімов намагався винести печатку за межi залу засiдання, а пiсля того, як йому це не вдалось, склав з себе повноваження

Про це повiдомляє  Еспресо.TV з посиланням на прес- службу громадянської мережi «ОПОРА».

«Так, о 5 ранку голова ОВК намагався винести печатку за межi залу засiдання - у туалет. Міліція склала відповідний протокол про порушення процедури роботи окружної комісії. Після цього голова комісії поскаржився на погіршення стану здоров'я і його забрала швидка медична допомога», - розповіли в «ОПОРі».

Крім того, повноваження склала секретар комісії від Партії "Народно-трудовий союз" Наталя Бондарчук за станом здоров'я.

За даними громадянської мережі, станом на 14:03 ОВК опрацювала 89,63% протоколів по одномандатному виборчому окрузі та 92,93 % по багатомандатному округу.

Також повідомляється, що офіційний  спостерігач від кандидата-самовисуванця Василя Капацини подав скаргу до ОВК на порушення вимог законодавства з боку 10 дільничних виборчих комісій та вимагав проведення повторного підрахунку голосів виборців на цих виборчих дільницях.

«ОВК ухвалила рішення не перераховувати голоси, оскільки рішення по ним вже прийняте. У відповідності до ч. 6 ст. 108 Закону України «Про вибори народних депутатів України» рішення окружної виборчої комісії може бути оскаржено до суду», - повідомили в «ОПОРі».

Після такого рішення ОВК заступник голови окружної виборчої комісії Олександр Смірнов оголосив про складання з себе повноважень. Він запропонував передати повноваження іншому члену комісії, однак спостерігачі зазначили, що це незаконно і таке рішення приймає лише Центральна виборча комісія.