Місцевий журналіст пояснив, чому терористи на Донбасі воюють між собою

Незалежний журналіст з Донецька Артем Фурманюк пояснив, як воюють за сфери впливу терористи на Донбасі

Зокрема, на його думку, яку він озвучив у ефірі Еспресо.TV, у місті Горлівка Донецької області, де нині "керує" терорист Ігор (Бєс) Безлєр, повернулися "90-ті".

"У Горлівці відбуваються ті процеси, які відбувалися в 90-і роки на Донбасі. Горлівку номінально контролює Безлєр. Не потрібно надавати великого значення новинам про Горлівку, бо за низкою новин в Горлівці почали роботу ряд заводів, це не могло б відбуватися, якби була якась анархія. Однак між бойовиками періодично відбуваються конфлікти, які мають загострення", - розповів Фурманюк.

За його словами, у Горлівці ніколи не було єдності серед бойовиків.

"Той же Гіркін (Ігор, Стрєлок, - Ред.) підпорядковувався безпосередньо Росії, а в Донецьку місцеві бойовики підпорядковувалися місцевим елітам Донбасу. Це той же "Оплот", який прибув в область зі слів Ахмєтова за його пропозицією. Той же "Восток", керований колишнім сбушником Ходаковським. Між ними споконвічно був конфлікт, коли "гіркінці" залишили Краматорськ і Слов'янськ, і перемістилися в Донецьк, а "Восток" з Ходаковським і "Оплот "були "вичавлені" в Макіївку", - сказав журналіст.

За інформацією Фурманюка, "останнім часом вони знайшли спільну мову з Захарченком (Олександр, так званий "прем'єр-міністр" "ДНР", - Ред.). І зараз більше орієнтуються на Кремль. А місцеві еліти шукають розуміння у Безлєра. Про це побічно можна судити з висновків Сергія Тарути, який є 100% ставлеником донецького клану. Крім того в ЗМІ з'являються повідомлення про його захоплення земель в Пущі-Водиці. У них є певні домовленості з Кремлем і Путіним, але у них у кожного є свої інтереси", - резюмував Артем Фурманюк.

Нагадаємо, що останніми місяцями і мас-медіа регулярно з'являються новини про бої між самими терористами за сфери впливу.