Нова коаліція пропонує боротися з корупцією провокуванням посадовців брати хабарі

Антикорупційна реформа, що записана в проекті Коаліційної угоди, передбачає скасування кримінальної відповідальності за «провокацію підкупу»

Відповідний пункт внесений в підготовлений Блоком Петра Порошенка проект Коаліційної угоди, яка є у розпорядженні Еспресо.TV.

Зокрема, антикорупційна реформа передбачає, «створення Національного антикорупційного бюро України з січня 2015 року... Включення у Державний бюджет на 2015 рік видатків, необхідних для створення та ефективної діяльності НАБ. Запровадження механізмів стимулювання співпраці громадян із слідством, що проводиться НАБ. Надання можливості передачі слідства між територіальними органами НАБ».

Також реформа передбачає створення Національного агентства з питань запобігання корупції та впровадження процедури перевірки на доброчесність та моніторингу способу життя публічних службовців.

Крім того, проект реформи містить пункти: «Скасування кримінальної відповідальність за провокацію підкупу, що здійснений в рамках оперативно-розшукової діяльності, та активне використання провокації підкупу для виявлення корупціонерів (насамперед Судах, МВС, правоохоронних органах)».