Слідчий комітет Росії вигадав нову справу проти українців - за події в Одесі 2 травня

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за фактом замаху на вбивство громадянина Росії в Одесі 2 травня

Про це повідомив представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін, передає Еспресо.TV з посилання на ТАСС.

«Головним слідчим управлінням СК Росії порушено кримінальну справу стосовно осіб з числа радикально налаштованих націоналістичних збройних формувань "Правий сектор", "Самооборона Майдану", фанатів українських футбольних клубів та посадових осіб МВС та Служби безпеки України за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст . 30, ч. 1 ст. 105, ч. 2 ст. 117 КК РФ (замах на вбивство, катування)», - повідомив представник СК.

За словами Маркіна, громадянин Росії, що знаходився в центрі Одеси під час масових заворушень, «побоюючись за своє життя, вирішив сховатися в безпечному місці, попрямувавши в Будинок профспілок на площі Куликове Поле. Крім нього в будівлі зібралися й інші цивільні особи, щоб перечекати масові заворушення. Увечері учасники "Правого сектора", "Самооборони Майдану", українські футбольні фанати та інші особи, почали закидати будівлю Будинку профспілок камінням і пляшками із запальною сумішшю, вигукуючи при цьому антиросійські та націоналістичні гасла».

Маркін також розповів, що цей загадковий росіянин, вибравшись з палаючого будинку профспілок, потрапив в руки представників МВС, які начебто потім всю ніч його били. А вже в лікарні його допитували працівники СБУ.

Нагадаємо, 2 травня в Одесі відбулися збройні зіткнення, в результаті яких загинули 48 осіб і більше 200 отримали поранення. Більшість жертв трагедії згоріли в Будинку профспілок. Через кілька днів правоохоронці затримали членів екстремістських організацій, а також кількох співробітників міліції.

Основною причиною трагедії названа неналежна робота місцевих правоохоронних органів, які діяли спільно з сепаратистами. Згодом МВС оголосило в розшук колишнього тимчасово виконуючого обов'язки начальника головного управління МВС України в Одеській області Дмитра Фучеджи.

У вересні міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що майже половина матеріалів розслідування подій в Одесі 2 травня вже передана до суду. Перші вироки очікуються протягом осені.