У МЗС Росії вважають, що псевдовибори в "ДНР" та "ЛНР" відповідають Мінським домовленостям

Міністерство закордонних справ Російської Федерації вважає так звані "вибори" на окупованих територіях Донбасу такими, що відповідають Мінським домовленостям

Відповідне трактування Мінських домовленостей розміщено на офіційному сайті МЗС Росії, передає Еспресо.TV.

"У зв'язку з ультимативними вимогами Києва та ряду західних столиць не проводити 2 листопада вибори на територіях самопроголошених ДНР і ЛНР доречно нагадати про наступне. 

Відповідно до мінських домовленостей, досягнутих у вересні ц.р. між представниками Президента України і ополченцями Південного Сходу за участю представників Росії та ОБСЄ, проведення згаданих виборів погоджено в період з 19 жовтня по 3 листопада ц.р. Посилання на те, що підписаний 16 жовтня П.О.Порошенком закон про особливий порядок самоврядування на зазначених територіях встановив як дату виборів 7 грудня, суперечать Мінським домовленостям. Дата 7 грудня була включена в закон довільно, в односторонньому порядку, без будь-якого обговорення з ополченцями. 

Крім того, згаданий закон не може застосовуватися на практиці, так як в ньому не визначені конкретні райони його дії. Це питання підвішено до ухвалення додаткового рішення Верховної Ради. В свою чергу, таке рішення не може бути ухвалено, оскільки Київ відкликав свій підпис під документом, що встановлює координати лінії роз'єднання між українськими силовиками і ополченцями. Не допомагає справі і заява керівництва МВС України про відмову виконувати підписаний Президентом П.О.Порошенко закон від 16 жовтня", - йдеться у заяві МЗС.

Зазначимо, що крім України проти псевдовиборів на окупованих територіях Донбасу рішуче виступають США та ЄС.

Відтак, Євросоюз пригрозив Росії новими санкціями у разі визнання виборів в ДНР і ЛНР.

А Держсекретар США Джон Керрі нагадав Росії, що сепаратистські „вибори” порушать Мінські домовленості.