У Порошенка пропонують реорганізувати "Нафтогаз" до кінця 2015 року

Проект Коаліційної угоди передбачає проведення комплексної реорганізації НАК «Нафтогазу України»

Про це йдеться в запропонованому Блоком Петра Порошенка проекті тексту Коаліційної угоди, яка є у розпорядженні Еспресо.TV.

Так, документ передбачає проведення реорганізації НАКу Нова парламентська коаліція хоче до кінця 2015 року, розділивши державний холдинг за сферами ведення газового бізнесу.

«Виділення діяльності з транспортування та підземного зберігання газу зі структури НАК« Нафтогаз України », - йдеться в документі.

Також пропонується до кінця 2015 року залучити кваліфікованих інвесторів до управління активами газотранспортної системи і підземних сховищ газу при 100% збереженні майна в державній власності.

Нагадаємо, раніше Кабмін ухвалив рішення розділити «Нафтогаз» на дві компанії - ПАТ "Українська газотранспортна система" та "Українські газові сховища".

Зазначимо, що сьогодні  партія "Блок Петра Порошенко" оприлюднила проект коаліційної угоди і передав його партій "Народний фронт" Арсенія Яценюка і "Самопоміч" Андрія Садового.

Документ передбачає  проведення 13 реформ, зокрема: оновлення влади і антикорупційна реформа; судова реформа; децентралізація та реформа державного управління; реформа правоохоронної системи; реформа системи національної безпеки і оборони; реформа системи охорони здоров'я; дерегуляція і розвиток підприємництва; реформа енергетики і енергонезалежність; реформа житлово-комунального господарства; реформа фінансового сектора тощо.