Україна влаштує гучний скандал і подасть до суду, якщо Росія вкраде велогонку в Ялті

Українська федерація велосипедного спорту зажадала пояснень від Міжнародного союзу велосипедистів у зв'язку з тим, що в календарі на наступний рік гонка в Ялті по одному з видів маунтинбайку (швидкісному спуску) заявлена ​​як російська

Як повідомляє Еспресо.TV, з посиланням на "Обозреватель", спочатку ця гонка мала українську ліцензію, яку росіянам ніхто не передавав. 

"Росіяни просто привласнили собі це змагання і заявили його на наступний рік, - заявив сьогодні на зустрічі з журналістами віце-президент української федерації Олександр Башенко.

"В Міжнародному союзі велосипедистів пообіцяли розібратися з цим питанням протягом місяця. Якщо ж гонка в Ялті так і залишиться російської, то ми звернемося до Міжнародного арбітражного суду і влаштуємо світової скандал. Дозвольте, але ліцензія на гонку в Ялті одна і вона українська. І Крим все ще український. Те, що він став частиною Росії, не визнав ніхто в цивілізованому світі", - додав Башенко. 

За його словами, Україна могла б провести ялтинську гонку в Закарпатті або Буковелі. Піти на компроміс і погодитись на проведення гонки під українською ліцензією в Ялті наша федерація не може. В сьогоднішніх реаліях вона не здатна гарантувати проведення змагань в окупованому Криму.

Раніше повідомлялося, що Росія намагається вкрасти українську велогонку в Ялті.