В анексованому Криму бракує вугілля для виробничих об'єктів

В анексованому Криму не вистачає вугілля для опалення виробничих об'єктів

Про це передає Еспресо.TV з посиланням на Крим.Реалії.

Як повідомляє видання, у кримському комітеті з водного господарства і меліорації зіткнулися з проблемою забезпечення водогосподарських організацій паливом для проведення опалювального сезону на об'єктах виробничого призначення. 

"Наша галузь, в принципі, готова до роботи в осінньо-зимовий період. ​​Є у нас невелика проблема із забезпеченням виробничих об'єктів вугіллям, дровами. Але ця проблема вирішувана - в листопаді ми її закриємо", - заявив голова Держкомводгоспу Володимир Лисенко. 

Згідно з оперативним звітом Держкомводгоспу, придбано 537,8 тонн вугілля, що становить 65% від початкової потреби, а дров - 504,4 кубометрів, що становить 97% від потреби. Укладено договори на поставку газу в обсязі 29,1 тис. кубометрів. 

Як повідомлялося раніше, кримська "влада" заявила про укладення договорів на постачання вугілля з Ростовської області та самопроголошеної "ДНР". Передбачалося, що до Криму вугілля доставлятимуть поромом. 

16 березня 2014 на території Криму і міста Севастополя пройшов так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали дане голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.