В МЗС нагадали Лаврову, що визнавши "вибори" в ДНР, Росія порушить зобов'язання по мінських домовленостях

В МЗС України звернули увагу на висловлювання Міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова щодо наміру російської сторони визнати результати виборів на Донбасі та нагадали, що ці вибори суперечать мінським домовленостям, під якими і російський представник поставив свій підпис

Про це йдеться у заяві МЗС, оприлюдненій сьогодні прес-службою відомства, передає Еспресо.TV.

«Виходимо з того, що керівник російського зовнішньополітичного відомства мав на увазі дострокові місцеві вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей, які проводитимуться у відповідності до законодавства України 7 грудня 2014 року. Нагадаємо, що домовленість стосовно проведення саме таких виборів зафіксована у п. 9 Мінського протоколу від 5 вересня 2014, підписаного представником РФ - послом РФ в Україні.

Визнання легітимності будь-яких інших виборів однозначно перекреслить логіку мінських домовленостей та свідчитиме про недотримання російською стороною взятих на себе зобов'язань у реалізації ініціатив з встановлення миру на Донбасі», - йдеться у заяві.

«Закликаємо усі демократичні держави світу відмежуватися від підтримки будь-яких виборів, що плануються поза межами правового поля України, та засудити будь-які кроки, які можуть зруйнувати мирний процес, стати на заваді повноцінному інклюзивному національному діалогу та якнайшвидшій нормалізації соціально-економічної ситуації на Донбасі», - додали в МЗС.

Нагадаємо, нещодавно глава російського МЗС заявив, що Москва, попри нелегітимність виборів керівників і парламентів так званих ДНР і ЛНР, визнає їхні результати.

«Вибори» в самопроголошених республіках відбудуться 2 листопада.