Євросоюз пригрозив Росії новими санкціями у разі визнання виборів в ДНР і ЛНР

Визнання Росією виборів в самопроголошених Донецькій і Луганській "народних республіках" не тільки не призведе до перегляду санкцій ЄС, але може спричинити нові заходи щодо Москви, попередив глава представництва ЄС в Росії Вігаудас Ушацкас

"Ми здивовані тим, що Росія готова визнати і направити спостерігачів на вибори, які призначені самопроголошеними властями і які суперечать мінським домовленостям", - цитує Ушацкаса "Інтерфакс-Україна". З такою заявою він виступив перед журналістами в Москві.

"Навряд чи це буде сприяти деескалації ситуації та відновленню довіри з виконання досягнутих домовленостей", - зазначив представник Євросоюзу.

Постпред ЄС також заявив, що ситуація на Україні набуває рис замороженого конфлікту, "від чого не виграє ніхто - ані місцеві жителі, ані росіяни, ані відносини Євросоюзу з Росією".

Раніше на цьому тижні глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Москва визнає результати парламентських виборів в ДНР і ЛНР.

"Розраховуємо, що волевиявлення буде вільним, і ніхто ззовні не спробує його зірвати", - заявив міністр, додавши, що вибори важливі для легітимізації влади в самопроголошених республіках.