Гіркін напророчив Росії війну

Колишній головнокомандувач збройними формуваннями «Донецької народної республіки» Ігор Стрєлков, він же Гіркін, в розмові з головним редактором журналу «Русский Дом» Олександром Крутовим заявив, що Росію чекає війна

Інтерв'ю опубліковано в середу, 29 жовтня, на каналі «РІСІ ТВ» в YouTube, передає Еспресо.TV з посиланням на «Дождь».

«Війна. Якщо висловитися коротко, не факт, що ця війна буде в самій жорсткій формі, але воювати доведеться, в тому числі зброєю. В цьому ніяких сумнівів у мене немає. Так просто нас не залишать в спокої. Сама спроба вискочити з того місця, яке нам уготовано, в упряжці, яку тягне світ, до глобальної катастрофи, до подальшого падіння, буде покарана. Вони спробують нас покарати за неї», - розповів Гіркін, відповідаючи на питання про те, що чекає Росію сьогодні. З ким Росія, на його думку, може вступити у війну, він не уточнив.

Однак зазначив, що проти Росії "воює" вся західна цивілізація, яка мрію "розграбувати і знищити" Росію. 

Раніше, 22 жовтня, у своєму відеозверненні Гіркін попередив російське керівництво про те, що українська армія планує незабаром повернути Донецьк, Макіївку і кілька інших населених пунктів, контрольованих сепаратистами.

«Якщо всі зібрані українською стороною сили будуть одночасно і рішуче кинуті в бій, то малочисельні, слабо озброєні і погано керовані частини ополчення без прямої російської допомоги будуть швидко розгромлені, і" Новоросія "припинить своє існування, ледь народившись», - повідомив він.