На Керченській переправі "збунтувалися" водії-далекобійники

Водії-далекобійники, які змушені вже не один день стояти на Керченській переправі, вчора влаштували акцію протесту

Водії обурені, адже штормове попередження зняте і два дні пороми ходять через протоку, але жодна фура не виїхала з колишнього аеропорту «Керч», де вони очкують своєї черги, передає Еспресо.TV з посиланням на місцеві ЗМІ.

На даний момент на стоянці знаходиться близько 1000 вантажних автомобілів. Водії, у яких закінчилося терпіння, збунтувалися і спробували виїхати в місто, щоб перекрити дорогу в бік порту «Крим», однак планам далекобійників завадили співробітники поліції. Кілька екіпажів ДІБДР прибули на місце події і перекрили виїзд та аеропорту.

Далекобійники вимагали негайної зустрічі з представниками Єдиної транспортної дирекції, міською владою і всіма особами, уповноваженими вирішити їх проблему.

Вчора ввечері в аеропорт прибув заступник директора департаменту організації вантажних та пасажирських перевезень «Єдиної транспортної дирекції» Дамір Яквашев, який пообіцяв, що протягом двох годин перші двадцять фур повинні зануритися на вантажний пором "Глюкофелуза", виходить з порту "Крим" в порт «Кавказ». Також Дамір Яквашев повідомив, що в 22-23 години для перевозу вантажних автомобілів виділять паром «Крим», який бере на борт 20 фур. Пором «Іонас» перевозитиме тільки легкові автомобілі та пасажирів. Час у дорозі - 4 години.

Водії поскаржилися журналістам, що сьогодні вранці на стоянку приїхав чоловік, який привіз велику каструлю (близько 30 літрів) з кашею, повідомивши, що він від міськради. Далекобійники обурилися, що ємність з їжею поставили на землю.

«До нас, як до тварин ставляться, їжу на землю поставили і поїхали. Що, не можна поставити намет, стіл і людину, яка цивілізовано б розкладав кашу по тарілках?», - сказав один з водіїв. Інші розповіли, що недавно їм привезли бак з нібито питною водою, і водії, які випили цю рідину, отруїлися.

Багато водії не стільки переживають за себе, скільки за той вантаж, який везуть. Один з далекобійників розповів, що у нього повна машина винограду, який вже почав псуватися. «Я везу зі Старого Криму виноград в Росію, але навіщо він там вже потрібний, якщо продукт прострочений», - сказав водій. Інший далекобійник розповів, що яблука, які він віз, вже непридатні, тому що потекли.

Далекобійники з Дагестану, які привезли в Крим хурму і повертаються назад, шість днів вже стоять в очікуванні. Водії розповіли, що в аеропорту охоронці перевіряли всі вантажні автомобілі, а для цього зривали заводські пломби, які стояли на замках причепів. «Як я тепер буду звітувати за свій вантаж? Їх пломби без маркування та документів, прив'язані на волосіні. Що я буду з цією пломбою робити?», - сказав один з водіїв.