Окупаційна влада Криму хоче запровадити візовий режим для іноземців

Російська влада хоче видавати «візи» в окупований Крим для іноземців терміном на 30 діб

Про це заявив міністр «у справах Криму» Олег Савельєв на засіданні російського уряду, передає Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

«Одним з пілотних моментів в Кримському федеральному окрузі даний законопроект (про створення "вільної економічної зони" на півострові, - ред.) передбачає можливість отримання візи у відповідних консульських пунктах в місцях перетину державного кордону на строк до 30 днів після прибуття», - сказав Савельєв.

За його словами, ця віза діятиме тільки на території "Кримського федерального округу". Візи  видаватимуться фахівцям, які залучаються інвесторами для обговорення потенційних інвестиційних контрактів і проектів, а також туристам.

При цьому чиновник заявив, що влада Росії має намір ввести «режим вільного порту», де буде закладена краща практика таких портів, як Пусан, Далянь, Сінгапур, для того, щоб підвищити привабливість перевалки вантажів саме в Криму.

Савельєв також поінформував, що створення «вільної економічної зони» на території окупованого Крим передбачає низку преференцій її учасникам.

Члени уряду підтримали законопроект про створення вільної економічної зони »в Криму і направили документ в російський парламент.