Порошенко та Ромпей побачили прогрес у тристоронніх газових переговорах

Президент України Петро Порошенко та голова Європейської Ради Герман ван Ромпей у ході телефонної розмові відзначили "суттєвий прогрес щодо досягнення домовленостей про постачання російського газу в Україну"

Про це повідомляє прес-служба глави держави, передає Еспресо.TV.

"Співрозмовники обговорили хід тристоронніх газових консультацій України, Росії та ЄС і відзначили суттєвий прогрес щодо досягнення домовленостей про постачання російського газу в Україну. Президент підкреслив особливу роль ЄС у цьому процесі, зокрема Президента Європейської Комісії Жозе-Мануеля Баррозу та Віце-президента, Комісара з енергетичних питань Гюнтера Оттінгера", - пише відомство.

Ромпей також привітав Петра Порошенка із проведенням демократичних парламентських виборів, "що є успіхом, зважаючи на непросту ситуацію в країні".

Український президент, у свою чергу, подякував Ван Ромпею за підтримку і додав, що, "згідно із висновками Європарламенту, ОБСЄ, Ради Європи та інших міжнародних спостерігачів, вибори до Верховної Ради були вільними, прозорими та конкурентними".

Порошенко також запросив президента Європейської Ради відвідати Україну з візитом.

Нагадаємо, черговий раунд тристоронніх газових переговорів за участі України, Росії та ЄС щодо підписання "газового зимового пакету" розпочнуться о 20:00, як заявив сьогодні голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв.