Протягом листопада у Києві триватиме місяць французького кіно

У київських кінотеатрах покажуть французьку документалістику

У листопаді Французький інститут в Україні вшановує місяць документального кіно, який проходить у всьому світі, повідомляє агенція ПРО.

Французький інститут підготував добірку з трьох виразних документальних стрічок з важливими соціальними, освітніми та культурними сюжетами. Саме час відволіктись від художнього мислення і зануритись у реальний світ.

Покази влаштовуватимуть щопонеділка о 19:30. Раніше планувалося, що місцем показу стрічок стане кінотеатр «Жовтень». Про зміни закладу через пожежу організатори ще не повідомляли.

Фільми покажуть мовою оригіналу з українськими субтитрами.

10 листопада

«Будинок радіо» (реж. Ніколя Філібер)

Документальний фільм / Франція / 2013 / 100’

Занурення у саме серце Радіо Франс, щоб відкрити те, що зазвичай приховано від слухачів: таємниці та позаефірне життя місця, в якому навіть робочий простір – звук - залишається неосяжним.

17 листопада

«Ключ від пральні» (реж. Фред Флорі, Флоріан Девінь)

Документальний фільм / Франція / 2013 / 72’

Причиною конфлікту інтересів серед жителів багатоквартиного будинку стає крихітна пральня, яка знаходиться у коридорі біля ліфту. В цей момент з'являється Клодін, яка за дорученням власника будинку, починає вести господарство. 

27 листопада

Ми, принцеси Клевські (реж. Режі Соде)

Документальний фільм / Франція / 2011 / 70’

Розповідь подій 1558 року, коли при дворі короля Генріха ІІ, мадемуазель Де Шартр, яка стала після весілля принцесою Клевською, зустрічає герцога Немурського. Молоді люди опиняються в неймовірній історії кохання. В наш час, у ліцеї ім. Дідро, що в Марселі, ця історія набуває нових смислів: в 17 років ліцеїсти переживають оповідь про принцесу Клевську через призму своїх почуттів.