Савченко та Довгань отримали відзнаки двох міжнародних жіночих організацій

Дві міжнародні жіночі організації – нагородили спеціальними відзнаками українську льотчицю, арештовану в Росії Надію Савченко і громадську активістку з Донбасу Ірину Довгань

Про це повідомила Радіо Свобода координатор Інформаційно-консультативного центру Олена Суслова, передає Еспресо.TV.

Зокрема, йдеться про організації Інформаційно-консультативний жіночий центр і La Strada, які нагородили жінок у номінації, що стосується участі жінок у політиці.

«Ірина Довгань і Надія Савченко отримали відзнаку у номінації, яка стосується наступних слів: «Якщо жінка гідна увійти на ешафот, то вона гідна увійти до парламенту». Тому двоє жінок, які після дуже великих випробувань змагались за місце у парламенті, нагороджено такими відзнаками», – зазначила Суслова.

Відзнаки за внесок у підтримку Збройних сил України отримали волонтерки Тетяна Ричкова (Дніпропетровськ) і Лариса Полулях (Вінниця), повідомила Суслова.

Нагадаємо, у Росії українську льотчицю-офіцера, яка брала участь в АТО як доброволець, звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів. Крім того, вчора стало відомо, що проти Савченко хочуть відкрити ще одну справу – за «незаконний перетин кордону». Вона перебуває під вартою. 13 жовтня українську льотчицю доставили в Інститут імені Сербського для проходження психіатричної експертизи, проти проведення якої вона протестувала. Однак експертизу Надії Савченко все ж провели і визнали її осудною.

Савченко є першим номером у списку партії «Батьківщина», яка, за попередніми даними ЦВК, проходить до парламенту.

Інформація про Ірину Довгань набула широкого розголосу після того, як сепаратисти у серпні прив’язали її до «стовпа ганьби» у Донецьку. Численні світові видання опублікували фото знущань над нею. Довгань балотувалася до парламенту як самовисуванець в окрузі №47 у Донецькій області.