СБУ ліквідувала друкарню, де виготовляли сепаратистські агітки і готували теракти

У Харкові СБУ ліквідувала підпільну друкарню, де правопорушники виготовляли сепаратистські агітки та готували "коктейлі Молотова" для терактів

У Харкові Служба безпеки України викрила та ліквідувала нелегальну друкарню, яка була осередком та "штаб-квартирою" злочинної групи, котра виготовляла та розповсюджувала сепаратистські агітки, готувала антиукраїнські акції та теракти у місті, повідомляє Еспресо.TV із посиланням на офіційний сайт СБУ.

За інформацією прес-служби відомства, "зловмисники, дотримуючись конспірації, облаштували друкарню у підвалі однієї з харківських багатоповерхівок. Поліграфічний цех був оснащений охоронною сигналізацією, датчиками руху та "тривожними кнопками".

У приміщенні виявлено понад 50 пляшок із "коктейлями Молотова", каністри та велику кількість ємностей, підготовлених для розливу запалювальної рідини.

Співробітники СБУ вилучили понад 3 тисячі віддрукованих листівок із закликами до проведення в Харкові сепаратистських  акцій, спрямованих на порушення територіальної цілісності України та підтримку терористичних організацій", - зазначили у СБУ.

Повідомляється, що вилучено комп’ютерну техніку, на якій виготовлялася агітаційна продукція, матеріали антиукраїнського змісту. У сейфі зберігалися саморобні печатки комерційних структур та громадських організацій, засоби мобільного зв’язку для координаторів протиправних акцій.

Крім цього, оперативники знайшли складені зловмисниками списки особового складу деяких добровольчих батальйонів з особистими даними бійців.

"Тривають оперативно-слідчі дії із встановлення усіх організаторів та учасників злочинної групи", - підсумували у повідомленні.